Campari & Martini

 
Åh vad jag gillar dessa små skapelser. Jag röker inte men ett askfat kan man väl ha ändå? Martini kan jag definitivt tänka mig börja dricka ifall jag får använda denna karaff. Båda två fanns i min drömlägenhet i Frankrike!

Avant gard


Larsson & Langes vårkollektion skapad av toppstylisten Magdalena Löfving.

Jag har börjat planera lite smått kring mitt stundande gesällprov, det är dock ett år kvar men tiden går snabbt och det är många modeller som behövs. Igår hade jag min kund Josefin hos mig och förutom att göra henne ännu vackrare med slingning och klippning provade jag också lite olika varianter på uppsättningar då hon är en av mina tänkta modeller inom långhårsmomentet.  Vad jag ska göra har jag inte riktigt bestämt än men jag har en del tankar, dessutom är hon en sann skönhet vilket gör att hon klär i allt! Jag är även i behov av en permanentmodell ifall någon är intresserad!  

bomberjacka deluxe




Ny jacka som jag fyndade för 10 kr. Det ni!

eyecandy


Snygga Britt!

                                            
Jag skriver ju inte så vansinnigt ofta om make up men just idag tänkte jag göra en avstickare och berätta om "mixing liquid" från MAKE UP STORE då det verkligen är en av mina favoritprodukter. Den har en genomskinlig, vattenlik formula och jag brukar vanligtvis blanda den med min cake eyeliner för att få den vattenfast eller för att blanda en puderskugga till en eyeliner. Det jag gillar särskilt är att den ger en fin matt känsla till skillnad från övriga jag provat som blir för glansiga och skimrande. Bra grej det där!  


top of tail


Ett okej alternativ till tofs och valk när håret sviker en på morgonen. Lite halvtaskig bild men vad tusan.. Denna tisdagkväll har jag spenderat tillsammans med en fin vän. Vi har pratat minnen, skrattat åt gamla bilder och lite framtidsprat hann vi också med. En fin kväll helt enkelt. Nu ska jag bädda ner mig med min roliga bok,  "Bitterfittan" och göra mig redo för morgondagen.

perfect pink



Angående inlägget om rosa hår - Den här bilden visar precis det jag menar! Den grå nyanser går inte heller av för hackor, det kanske vore något för mig? SNYGGT!


en skär Kate



Jag är lite sugen på rosa hår. Inte nödväntigtvis på mig själv men kanske någon annan frivillig man/kvinna som skulle vilja låta mig gå loss. Min vän Nils skulle möjligvis kunna vara den rätte, säkerligen inte så svår övertalad heller då jag vet att han har varit lite pastellsugen ett tag. Jag har som sagt kanske tänkt mig den mer pudrig och pastellig än den Kate bär här, så det mer blir en hint av en skär ton.. Mm, det tål att tänkas på..

Bergamo




Drömmen för en tidningstoka som mig. 










Den stora kyrkan i "Citta Alta" var fantastisk, vilken arkitektur!

Här är bilder från Bergamo. En mycket fin stad och då framförallt den gamla stadsdelen "Citta Alta". Det var dock rätt lätt att gå vilse i alla parker och gränder, vilket vi fick erfara men det löste sig till slut efter en liten extra promenad och diverse bussturer.



110829




Min favoritpåse med pärlbroderad påfågel.

Då var denna vecka igång och jag startade den med ett riktigt ärkejobb. Kunden jag hade  kom in med 15cm utväxt och med svarta längder så det fick bli avfärgning, infärgning, folieslingor, nyansering och klippning på sisådär 3dm. Ett rätt kämpigt jobb för en färsking som mig men samtidigt himla kul och lärorikt. Det är synd att jag inte har en före och efter bild som jag kunde visa.


this shoes are made for walking


Dr. Martens och Converse, det är fina grejer.
 


vitt




Min söndag har jag spenderat i kök och sovrum med penseln i högst hugg. Vi har målat, spikat och skruvat och efter allt jobb sitter jag nu med en kopp te och senaste numret av Styleby i knät. (Styleby är för övrigt ett riktigt bra magasin, lite råare och mer avskalat, intressanta reportage och med otroligt fin layout.) Imorgon vankas jobb igen..

Monday morning


Hörrni, titta vad våra grannar har ställt ut vid gatan, så himla gulligt och trevligt! Hade jag ett äppelträd skulle jag också göra såhär och bjuda förbipasserande på äpplen-fantastiskt!

Miss K




 

Jag fick i lördags för mig att det var den sista riktiga sommardagen så jag passade då på att dra på mig shorts. Inte vilka shorts som helst heller, utan mina bortglömda leoparshorts á la Leila K, lite lagom snajsigt sådär. Tjillevippen.


Batiste

 

Här ska alla ni brudar med typiskt skandinaviskt fint hår få er ett redigt tips. Torrshampoo!  (Jag var länge lite emot det då det kändes lite som att strunta i att borsta tänderna och gurgla munvatten istället, men sen ett bra tag tillbaka är jag fast!) Perfekt att använda mellan hårtvättar för att fräscha upp håret samt ge volym. Jag brukar ibland använda det när mitt hår är helt nytvättat för att dels få lite mer grepp i håret men också för den lite mattare effkten som jag tycker är fint när man har en kall blond ton. Dust it i all ära men detta tycker jag är ett bra komplement. Är man blond med mer guldiga toner har Batiste ett torrschampo med gyllenepigment. Det finns även en variant för mörkt hår. Säljs på Åhléns 69-79:-


Nora!



Dessa fin fina kardemumma-och vaniljbullar kom min härliga kund Nora in med till mig idag. Om jag blev glad?! Jag blev så glad att jag blev gråtfärdig. Tänk så fint att hon tar sig tid att komma in med bullar till mig på en fredag, och inte nog med det- hon har ju slagit in dem så fint med snöre och allt. Det här gjorde verkligen min dag, nej det gjorde hela min helg- med råge dessutom. Fantastiska människa! TACK!

Pietra Ligueria


Vacker utsikt från huset i Italien.


Tänk vilken lyx att kunna stiga upp varje morgon och slänga sig i det blå och bara simma, simma, simma.



110826


Fredag, härligt! Jag har en rätt uppbokad helg med ikeabesök, renovering och födelsedagskalas men tänkte försöka mig på att få lite terapi-tid i form av måleri, skisseri, smyckeri eller bakeri. Kanske alltihop? För så otroligt upptagen är jag inte. Jag är bara en sucker på energi-effektivisering!  


Via CAPPELLETTA


 
Hujedamej, jag har precis skrikit mig hes, tittandes på fotboll. Jag blir så involverad i spelet och nu känner jag mig helt utmattad. Go Peking! (Jag råkar vara rätt sportintresserad, kommer visst från farmor)

Ps. Visst är väl de italienska gatunamnen samt skyltarna fina?!

halsgarnityr

 
Halsband från Monki.



Denna lilla tax har jag kollat in ett tag men det har inte blivit så mycket mer än så. Men så idag slog jag till. 60 spänn och den var min, visst är den liten och gullig.


pictures



Jag älskar att kika på inspirerande fotografier och vykort föreställande allt från celebriteter och pompösa damer till rostiga cyklar och förlista fartyg. Dessa kort sitter i min mammas hall och är en salig blandning mellan gamla och nya vykort. En otroligt fin vägg där jag kan stå och titta hur länge som helst för man lägger alltid märke till nya detaljer på något av korten!

Frankrike del II

Tjusiga musikanter mitt i Nice.




Lyckobrunn mitt i Vence. Vi får se om min önskan slår in..

Vatten

Vägarna genom Schweiz var helt otroliga med vattenfall och kalk-floder överallt.




Franskt vatten.






I/P/I

Cool people.

visage, corps, cheveux



Den här fantastiska oljan köpte jag på ett apotek i Frankrike för halva priset(!) jämfört med vad den skulle kostat här i Sverige. Just denna har små guldpartiklar som ger fint skimmer åt både hår och hud. Jag brukar använda den på nyckebenen och är jag barbent- längs skenbenen. När håret känns en aning torrt och sprött kan jag även använda lite i topparna. Btw är de franska apoteken underbara! jag skulle kunna gå en hel dag och bara botanisera bland alla hudvårdsprodukter!

Blondie

Jag har haft min fina syster Simone hos mig och fick i uppdrag att göra henne ännu vackrare! Simone har en så fin hårfärg i sig själv, (typ strawberryblonde) men hade önskemål om att bli lite ljusare. Sagt och gjort! Jag gjorde tunna ljusa folieslingor i hela håret och avslutade med att lägga en iskall nyansering på alltihop. Det blev väldigt fina kontraster med hennes egna varma ton tillsammans med det kalla ljusa slingorna. Sen är det ju också så att allt klär en skönhet.


coca cola veins



När jag fick syn på dessa flaskor i en liten matbutik i Frankrike
var jag ju liksom tvungen att införskaffa några. De är ju supergulliga med alla prickar och de rosa kapsylerna. Karl kan sin sak!

en kväll för Josefin.

 





 






I lördags firades min fina vän Jossa som fyllde 25-år med en riktig brakfest! Vi åt så det stod härliga till, spelade kubb, twister, musikquiz och battlade i snapsvisor. Kvällen avslutades med sång, gitarrspeleri och dans till 05.00 på söndagsmorgonen, jisses vilken afton!

lycka


Den här stenen hittade Danijel på stranden i Antibes och den var så fin att jag bestämde mig för att det fick bli ett litet halsband då det redan fanns ett litet hål rakt igenom den. En liten lyckoamulett helt enkelt.

grafitti á la france



Målningar likt dessa fanns på flera ställen i Vence, på källardörrar, elskåp och som utsmycknad av soptunnor. Mer sånt åt folket, tack!



trådar av guld



Gyllene trådar som smyckar armen min. Tjusigt.

Frankrike del I













Åh vad jag längtar tillbaka! Den lilla staden Vence är en så fin stad att det inte är klokt. Små trånga gränder kantade med blommkrukor, med tvättlinor och fönsterluckor i alla regnbågensfärger. Bagerier,  blomsteraffärer och små konstgallerier. Kreativiteten flödar verkligen när man vistas i en sådan miljö. Ciao.




Hemma!





Nu är vi hemma igen efter en helt otrolig resa och hemresan gick kanon med ett litet stopp i Schweiz och ett i Tyskland. Men- nu är det nya tag som gäller, idag är första dagen på jobbet och det känns lite pirrigt men det ska nog gå bra. Även om inte augusti är över ännu känns det som hösten är här och det är faktiskt helt okej med mig. Jag gillar hösten och jag gillar känslan av förändring som kommer med den.. Nu ska jag rusa. Tjingeling.

Italien!

img_1785 (MMS)

Italien!


voyage



Idag lämnar vi detta fantastiska frankrike och åker vidare mot den italienska rivieran! Vistelsen här har varit helt otroligt och den har verkligen inspirerat mig på många olika plan och givit mig lite att fundera på..Nu hoppas jag att italien har lika mycket att ge vilket jag är rätt säker på. Den stund vi hade i Bergamo och Savona påvägen hit gav mig verkligen mersmak! Tjingeling.

Himmelrike!

img_5447 (MMS)

Himmelrike!


France is fantastic!

img_5374 (MMS)

France is fantastic!


RSS 2.0