stuff


Här ska det skapas och kreativiteten flöda..även kallad terapi.


Morgonstund


Morgonstund har guld i... Jag älskar ju tidiga mornar, att i lugn och ro klä mig, äta frukost och fixa och dona lite framför tv4:as nyhetsmorgon. Men den senaste tiden har jag varit så trött och för en morgonpigg en som mig är det här otroligt frustrerande. Men nu blir det andra bullar- Naturapoteket har säkert något jag kan stoppa i mig så jag blir lite pigg igen!

NKPG style 2.0




Hör upp alla Norrköpingsbor! Lördagen den 10 december är det återigen dags för NKPG style och denna gång är det Visualiserings Center som står för lokal. Det här är ett event där olika aktörer samlas under ett och samma tak för att tillsammans främja Norrköpings modeliv och kreativitet och det kommer bjudas på massor av härligheter.

♥ Du kan sälja din garderob och fynda hos andra.
♥ Nischade butiker får chans att synas och sälja delar av sitt sortiment.
♥ Lokala designers kan visa upp och sälja sina kollektioner.
♥ Man skapar nätverk och utbyter idéer kring mode, stil, kreativitet och miljö.

Lägg nu detta datum på minnet!




Bilder från april då Emmaus höll i en visning där jag och Simone var med och jag även fick chansen att styla lite hår.



sprakande plast



Har suttit och fånat mig framför datorns youcam i väntan på att mitt internet ska hoppa igång. Det krävs närmare 30 bilder för att jag ska få i allafall två bilder där jag ser någolunda okej ut. Men men, jag får gå någon form av posékurs hos min syrra och hennes vänner så jag kan ge er lite fräschare bilder! Nu ska jag baka en kladdkaka till morgondagens kafferep!


Mary Poppins



En av mina absoluta favorit filmer som barn var Mary Poppins. Jag var helt fascinerad av denna paraply-flygande dam som kunde nå andra världar genom att hoppa in i en tavla och jag tvingade min storebror att titta på den där filmen säkert 100 gånger. Nu är jag på jakt efter en tavla med Mary Poppins motiv och då helst en där hon håller i ett paraply. Det verkar dock vara lättare sagt än gjort, jag skulle kanske kunna knåpa ihop en själv men den tiden finns tyvärr inte för närvarande..Har någon ett förslag på någon jag kan anlita för att måla en?  

Black/white



svart/vitt, vitt/svart.


like the 60´s




Idag kände jag mig lite influerad av 60-talet så jag snurrade ihop en slarvig svinrygg och satte en sjal i håret sedan adderade jag även en eyeliner och bäriga läppar. Rött till marinblått är ju klassiskt och jag gillar det.  

kråkspark

 

Idag tänkte jag att jag skulle vara lite piffig så jag målade en mörkbrun eyeliner med en liten vinge. Senare under dagen började det klia i Vickys make up-fingrar så då markerade hon min globlinje en aning och trixade och fixade. Himla fint och tjusigt, precis som jag gillart!

Gud vad skönt med fredag förresten. Jag ser verkligen fram mot denna lugna, oplanerade helg då jag kan vila upp mig och hämta lite nya krafter. Godkväll.


nya skatter





Det är alltid lika roligt att hitta bortglömda ting i garderoben, som exempelvis dessa skor som jag helt glömt bort att jag har. Fy, jag borde verkligen rensa ut lite i min klädkammare då det för närvarande känns som det är ett stort svart hål som bara slukar plagg efter plagg. Någonstans där inne gömmer sig antagligen fler godbitar. Kanske.

davines

 

 

 

 

Davines är ett italienskt hårvårdsmärke som grundades 1983 och som nu finns på Barberarn. Idag ska vi få lite utbildning om detta nytänkande märke.


Kvalitet för Davines betyder att kunna skapa de bästa produkterna med stor omtanke och respekt för miljö och människa. För att detta ska vara möjligt används en hög nivå av naturliga ingredienser vetenskapligt framtagna för att garantera en autentisk och nyskapande känsla. Jag fullkomligt älskar formgivningen av deras burkar och flaskor med typsnitt och mönster. Dessutom kan man återanvända dessa och till och med förvara mat i dem. Stort plus i kanten för hållbar utveckling!


"En stor del av ingredienserna i dessa produkter är plockade från trädgården runt Medelhavet och utstrålar ren fräschhet. Davines arbetar i symbios med natur och vetenskap, innehåll och stil, människa och kraft" (Davines.com)


Sparkling





Den här skulle man ha en dag som denna. Tjusigt värre va? Från Whyred.

kids




Ett bra knep som jag brukar ta till då jag av olika anledningar inte hinner fixa håret på morgonen är att fixa en fläta i luggen, jag föredrar en utbakad fläta. Sedan brukar jag hålla en rätt lågmäld klädsel till denna frisyr då det annars finns en risk att jag känner mig lite som ett förskolebarn..

Francis



Titta vad jag hittade på loppis i söndags. Lite kantstött och sliten men det gillar jag. Det var lite bökigt att kånka med den hem på bussen från Stockholm men det var det nog värt. Nu ska jag förbereda mig lite inför morgondagen då vi ska ha utbildning på en ny textureringsteknik- spännande! Imorgon kommer lite bilder från helgens bravader.

Redo  för REDKEN

img_2115 (MMS)

Redo  för REDKEN


Nytt

Igår fick jag en liten present av min mamma. Dessa fina skor! De ska få pryda mina fötter under kvällens festligheter.


Blondie

Igår fixade Julia och jag håren på varandra så nu är jag redo för Stockholm i helgen.


Maria Nilsdotter





I love Maria Nilsdotter, hon är en fantastisk smyckesdesigner och formgivare. Jag.vill.ha.allt. 



orange


Torsdag= nästan fedag= snart helg= Det är dags att tillföra någon form av färg till min annars ganska bleka approach. Idag i form av orangea läppar.

Ps. Jag har börjat se Twilightfilmerna och jag saknar Edward i mitt liv om dagarna. Är detta normalt? Ds

tisdag



Tisdagkväll och helgen är sedan länge förbi men jag har varit lite upptagen med diverse ting. Nu blickar jag istället framåt mot kommande helg då jag ska till Stockholm med jobbet på ett redigt REDKEN-event. Himla kul faktiskt. Innan det ska jag hinna med en hel del, bland annat färga mitt hår och hitta något att ha på mig. Vi får se hur det går. Hej.

Simone


Min fredag avslutades med att jag hade den här godingen hos mig, alltså ett perfekt slut på denna arbetsvecka. Jag gjorde ännu mer slingor än sist, ljusa och en nyans kallare än sist. Jag kan visa en bild på resultatet senare, hon blev så himla fin! En annan rolig sak som hände på jobbet idag var att jag avslutade ett samtal med en kund med "puss och kram". - Då är du välkommen på måndag kl 17.00 för klippning och färg. Trevlig helg, puss och kram!" Det var nämligen så att min kille åkte förbi salongen och vinkade till mig samtidigt som jag stod med kunden i telefon så jag blev alldelles till mig och säger då puss och kram till kunden och lägger på luren. Herregud! Haha, vi skrattade i allafallså tårarna sprutade, jisses vilken dag!

en rem i guld


Fy vad tråkigt det är de mornar när man verkligen inte hittar någonting att ta på sig. Igår hade jag en sådan dag och såg för jäkla tråkig ut, dock hjälpte min rem i guld till att hotta upp det lite men njae- det gick sådär.. Men idag blir det andra bullar för det är FREDAG och då ska jag vara fredagsfin!

coca cola-fika



Precis hemkommen från en kvällsfika med dessa sötnötter. Jag var helt slut efter dagens jobb och behövde pigga till mig lite, eftersom jag inte dricker kaffe fick det bli en cola och det var inte igår som jag fikade på coca cola. Fick redig flashback fån Café Soda och Woodstock tider..hujedamej!

tgit

 

God middag! Torsdag..igen, veckorna springer verkligen iväg! Ikväll vankas det träff med Elin och Nils och det ska bli himla trevligt. Nu- jobb!


Moodboard



Jag är lite sugen på att inföskaffa någon form av anslagstavla, likt den ovan. Bilder och fotografier som inspirerar mig brukar jag samla i olika mappar på min dators skrivbord men jag skulle vilja ha ett ställe att samla mina favoriter så jag kan se dem dagligen utan att behöva sätta på datorn. Hmm, frågan är om jag ska gå på jakt efter den perfekta anslagstavlan eller snickra ihop en egen? Det kanske blir ett lördagsbestyr helt enkelt.

Elsas mode




Hörrni, imorgon har Elsas mode (Sofi Fahrmans bok som nu blivit tv-serie ) premiär på tv3. Karaktären Johan som är frisör samt Elsas bästa vän spelas av Victor von Schirach och Victor var faktiskt inne på Barberarn för några månader sedan och ville ha en "frisörlektion" för att kunna göra rollen så trovärdig som möjligt, och det fick han av mig. Han var så himla rar och trevlig och det ska bli sjukt kul och se resultatet!
Go Victor!

hårtips!




Några av de vanligaste frågorna man får som frisör handlar om hur man kan få sitt hår att växa snabbare och om hur man kan påverka dess kvalité. Här kommer lite tips som hjälper dig att behålla ett vackert, friskt hår som växer och är starkt.


♥ Borsta aldrig ditt hår när det är blött. Håret är extra känsligt när det är vått och ovarsam behandling kan förstöra det. Kamma istället försiktigt igenom håret med en bred kam, och red ut de värsta tovorna med hjälp av fingrarna.
Ett bra tips är att borsta håret innan schamponeringen, då kan du undvika det värsta trasslet när du kommer ut ur duschen.


♥ Om du börjar få kluvna hårtoppar är det dags att boka en tid hos din frisör! Trasiga toppar fortsätter dela sig och resulterar i att mer och mer av ditt hår ser risigt ut ju längre du väntar.


♥ Billigt betyder inte bra! Det kan löna sig att köpa hårvårdsprodukter hos en professionell frisör, inte bara för att du får hjälp att hitta de produkter som passar dina behov, utan även för att de lite mer exklusiva produkterna så gott som alltid innehåller mindre vatten och därmed är drygare. Faktum är också att professionella företag lägger ner betydligt mycket mer tid och pengar på forskning, och därför kan du räkna med ett bättre resultat. Precis som det finns olika sorters hår finns det olika sorters schampo, och alla är inte bra för ditt hår. Be om hjälp att hitta det schampo och balsam som passar dig och du kommer att se resultat!


♥ En balanserad kost gör underverk för både hår, hud och naglar. Se till att äta ur alla kostgrupper, och glöm inte frukt, grönsaker och fullkorn. I många produkter från växtriket finns nyttiga fettsyror som liksom smörjer hud och hår inifrån, t ex avokado, oliv- och linfröolja.


♥ Ta hjälp av vitamintillskott om du har svårt att få i dig vad du behöver genom den dagliga kosten. Håret är lika beroende av vitaminer som resten av din kropp.


♥ Hårbottenmassage sätter fart på hårväxten eftersom det stimulerar blodcirkulationen.


♥ Tvätta inte håret varje dag, eftersom överdriven tvättning kan ha en försvagande effekt på håret. Använd alltid balsam efter tvätt, det sluter hårstråna och gör dem extra tåliga. Använd gärna en återfuktande inpackning en gång i veckan!


♥ Sätt inte upp håret i strama tofsar och knutar för ofta, eftersom det sliter och drar sönder håret. Sätt hellre upp håret i lite lösare frisyrer och försök att variera frisyrerna på ett sätt som gör att hårbandet eller spännet inte alltid spänner åt på samma ställe.


Lycka till och ta nu hand om era hår!


nude

 


Just nu är jag inne på välmarkerade bryn och "nakna" ögon. Jag lägger ner lite mer arbete på min hy och varvar med bleka läppar eller riktigt orangea. Det känns fräscht och jag trivs himla bra i det.

RSS 2.0