hårtips!
Några av de vanligaste frågorna man får som frisör handlar om hur man kan få sitt hår att växa snabbare och om hur man kan påverka dess kvalité. Här kommer lite tips som hjälper dig att behålla ett vackert, friskt hår som växer och är starkt.


♥ Borsta aldrig ditt hår när det är blött. Håret är extra känsligt när det är vått och ovarsam behandling kan förstöra det. Kamma istället försiktigt igenom håret med en bred kam, och red ut de värsta tovorna med hjälp av fingrarna.
Ett bra tips är att borsta håret innan schamponeringen, då kan du undvika det värsta trasslet när du kommer ut ur duschen.


♥ Om du börjar få kluvna hårtoppar är det dags att boka en tid hos din frisör! Trasiga toppar fortsätter dela sig och resulterar i att mer och mer av ditt hår ser risigt ut ju längre du väntar.


♥ Billigt betyder inte bra! Det kan löna sig att köpa hårvårdsprodukter hos en professionell frisör, inte bara för att du får hjälp att hitta de produkter som passar dina behov, utan även för att de lite mer exklusiva produkterna så gott som alltid innehåller mindre vatten och därmed är drygare. Faktum är också att professionella företag lägger ner betydligt mycket mer tid och pengar på forskning, och därför kan du räkna med ett bättre resultat. Precis som det finns olika sorters hår finns det olika sorters schampo, och alla är inte bra för ditt hår. Be om hjälp att hitta det schampo och balsam som passar dig och du kommer att se resultat!


♥ En balanserad kost gör underverk för både hår, hud och naglar. Se till att äta ur alla kostgrupper, och glöm inte frukt, grönsaker och fullkorn. I många produkter från växtriket finns nyttiga fettsyror som liksom smörjer hud och hår inifrån, t ex avokado, oliv- och linfröolja.


♥ Ta hjälp av vitamintillskott om du har svårt att få i dig vad du behöver genom den dagliga kosten. Håret är lika beroende av vitaminer som resten av din kropp.


♥ Hårbottenmassage sätter fart på hårväxten eftersom det stimulerar blodcirkulationen.


♥ Tvätta inte håret varje dag, eftersom överdriven tvättning kan ha en försvagande effekt på håret. Använd alltid balsam efter tvätt, det sluter hårstråna och gör dem extra tåliga. Använd gärna en återfuktande inpackning en gång i veckan!


♥ Sätt inte upp håret i strama tofsar och knutar för ofta, eftersom det sliter och drar sönder håret. Sätt hellre upp håret i lite lösare frisyrer och försök att variera frisyrerna på ett sätt som gör att hårbandet eller spännet inte alltid spänner åt på samma ställe.


Lycka till och ta nu hand om era hår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0