Leogirl



Harry Potter var ju som vanligt underbar, fasen vad sorgligt att det bara är en film kvar...

Mr Potter


Jag är barnsligt förtjust i Harry Potter, både böckerna och filmerna men jag har haft så mycket att göra senaste tiden så ett biobesök har inte riktigt hunnits med. Men ikväll ska jag dra med min karl in i biomörkret. Harry Harry Harry!

Tassels and pearls



Jaha ni, det vart inte mycket skola idag då lärarna mina ligger hemma i maginfluensa. Stackare. Men jag kan nog fylla denna dag ändå, både med packning inför stundande flytt och lite tentaplugg. Om det blir någon liten tid över funderr jag på om man kanske skulle kunna göra egna tassels att hänga i öronen. Det borde väl inte vara så svårt, eller? Det kanske finns någon som har erfarenheter kring detta med tassels? Tjingeling.

dots.



Imorgon är det åter dags för skola och jag fnurlar lite på att be någon klippa min lugg igen, men jag vet i tusan. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad nästa steg i hårväg blir och jag ogillar mitt tvekande skarpt. Det är ju min förbaskade mastodontvirvel som sätter käppar i hjulen för min vision. Hmm..

trissel, trassel



Jag har haft en mycket lugn helg hemma hos min familj men har ändå hunnit med snöbollskrig, pyssel och pepparkaksbak. Nu väntas lite klädsömnad innan det är dags för mig att bege mig hemåt. Tjing!

ivory lace



Jaha då var praktiken avslutad och det var verkligen med gråten i halsen jag gick från Barberarn idag. Alla har varit så snälla och hjälpsamma och jag har utvecklats så mycket på bara tre veckor. Tusan vilket bra ställe. Tjing!

pippipower


Naej vet ni vad jag måste rycka upp mig lite. Jag är ju nästan jämt glad, ibland på gränsen till käck men ibland hamnar även jag i små svackor. Jag är ju en sucker för självhjälpsböcker så ikväll blir det nog ett par kapitel ur någon gammal goding för så här tycker jag inte om att må! Imorgon blir det nya tag. (Jag ska nog vara lite extra piffig imorgon)

i´m a magpie





Titta strassörhängena och ekox-ringen. Fy farao vad jag är köpsugen! Jag vill spraka och glittra! 

nice


Hörrni, dessa pjucks var väl nedrans tjusiga och hör och häpna 299:-! Gudars, hade jag tillhört den massa som får lön imorgon hade jag köpt dem direkt. Jag ger ju mig själv lön och har gjort det i snart 1 års tid men imorgon ger jag mig själv lön för sista gången. De sparade pengarna för skolåret är då nästintill slut och jag måste hitta en lärlingsplats. Ångesten pockar på men jag har gett mig tusan på att fixa det här! Tjingtjong.

hello 80´s



Flat top- Vet ni vad det är? Det är den frisyr som den här stilige mannen bär. Vi diskuterade denna frisyr lite lätt efter lördagens visningar och jag är rätt säker på att den kommer bli rätt hajpad. Det är bara att vänta till någon tillräcklig It-man fixar looken. Jag hälsar Flat topen välkommen! Tjingeling.

2311/2010



Bad hairday- Check! Tusan så mitt hår såg ut imorse, det stod åt alla håll och kanter och det fanns inte mycket annat att göra än att sätta upp det. Jag gjorde en enkel inbakadfläta och fäste in den vid nacken. Det är annars en rätt bra frisyr att göra när man inte haft tid att tvätta håret men inte vill ha det utsläppt. Nog om det. Jag känner mig lite krasslig och ska kurera mig ordentligt- jag har INTE tid att vara sjuk! Bara tre dagar kvar på Barberarn, fy så sorgligt!

Fashion








Denna visning var helt fantastisk, och jag var nog inte ensam om att få gåshud på hela kroppen! Håren, stylingen, modellerna, ALLT var perfekt!

Monday





Nu är veckan igång som även är min sista praktikvecka, det känns sådär för jag trivs så himla bra.
Idag var i allafall fina Sara inne hos mig och gick därifrån ännu finare. Bottenfärg och slingor har blivit min nya melodi. Lite mer bilder från lördagen och om ni håller ut någon timme så ska jag lägga upp lite fler från
Mikas: Koivisto/Karlssons visning som var underbar! Tjing så länge!

Inspirationsafton





Hujedamej vad svårt det har varit att uppdatera här, serverstrul är jobbigt. Jag har rätt mycket att dela med mig av då jag har varit med Team Barberarn till Stockholm på ett hejdundrans REDKEN-event!T Fy farao vad roligt för en frisörelev som mig att få följa med på något sånt. Det bjöds på visningar, underhållning, middag och övernattning på Hilton. En himla massa dans därimellan också. Jisses vilken helg! Jag är så otroligt tacksam. Jag har en drös med bilder men det hinns inte riktigt med nu så ni får nöja er med dessa tjusiga och inspirerande frisörer i flygvärdinne look. Tjingeling.

1911/010



Svanar är vackra.

NATALIA VODIANOVA






Natalia Vodianova är ju bara för jäkla vacker. Sådär snygg i enkelhet. Hennes mettalicskugga är jag lite sugen på men jag är ute efter något med riktigt blänk i..hmm tål att tänkas på. Ciao.


1811/2010




pic.

Godkväll! Idag klippte jag denna donna. Tjusigt värre! Noni är en såndär kund som verkligen lockar ur det bästa ur en och man blir helt sprudlande! Snygg är hon också. Jag har även haft min fina mormor på besök i frisörstolen idag. Jag har med andra ord haft en väldigt mysig och trevlig dag på Barberarn! Tjing.

seger

 

Jag förgyller min torsdagskväll med lite Elleläsning. Och för mig som är en rätt stor sportfåne (otippat) är det ju lite extra roligt att omslaget pryds av Helena Seger. Lite smaskiga Zlatan historier skulle inte sitta fel.

blue jeans





Jeans är väl ett jäkla bra påhitt. Denim i huvudtaget är ett jäkla bra påhitt. Jag ska nog leta fram mina Lois-jeans med lite 70-tals feeling och dra på mig någon dag, det blir grannt det!








Gold


 

Den här har jag nog inte visat er. Den fyndade jag på Weekdays rea när jag var i Stockholm senast så nu ska jag bara få tillfället att bära den. Man kan nog känna sig lite lätt utklädd men det kan ju vara fint ibland, eller hur!
Nu vankas det mat. Tjingeling

1611/2010




Jag är påväg! Trots att jag endast har varit ute på praktik i lite mer än en vecka har jag lärt mig så mycket! Jag kommer dit med ett leende på läpparna och jag går därifrån med ett leende på läpparna. Jag försöker suga i mig så mycket det bara går av allt alla frisörer på salongen säger och visar och jag känner verkligen hur jag utvecklas. Det enda som sätter käppar i hjulet för mig är min prestationsångest som pockar på. Men det är ett så härlig gäng på salongen så jag blir peppade av dem. Tjoho vad allt känns roligt!

Mr. Ford



Tom Ford för Vogue US. Jag älskar smyckena som damen längs till vänster bär. Fin fint.

1411/2010






Vilken helg! Jag har spenderat hela min helg i Linköping med make up store-visning i fredags, styling av mode och designgymnasie-visning i lördags och sedan avslutades kvällen med festifest hos Vera och jäklar vad vi dansade! Jag ska nog kunna fixa lite fler bilder från kvällens fotograf Nils inom kort. Imorgon är det dags för ny praktikvecka och jag har turen att få vara med på redken utbildning, det ni! Tjingeling.

Extreme


Imorgonkväll bär det av till Linköping för Make up store-visning på Radisson Blue hotel, jag hinner inte riktigt piffa till mig då jag åker direkt när jag slutet men vad tusan gör det, det är ju inte mig folk ska titta på. På lördag är det dags för Mode-designgymnasiets visning som vi ska styla och senare på kvällen ska Vera firas med pompa och ståt. Det blir med andra ord en rätt fullspäckade helg med mycket hår, make up och vackra kläder men förhoppningsvis lite dans och holabandola också. Natti natti.

GHD



Idag har jag haft Maria på besök hos mig på Barberarn.
Vi slog till på en fin brun-mahogny med koppriga inslag. Mycket fint. Det blev även en fin urskuren lugg som fina Vicky visade mig. Jag bad även henne visa lite olika varianter på plattångslockar och det blev jättefint, när det däremot var min tur att försöka gick det inte alls. Jag brukar liksom få till dem men idag hände det inte mycket. Nu har jag i alla fall stått här hemma och övat på docka och jag har gjort vissa framsteg. Imorgon ska jag fortsätta öva. nnars har det varit en pang dag. Har jag nämnt att jag är väldigt glad över min praktikplats? Tjingeling!

Morgonstund


Jag vet inte riktigt vad som har hänt denna morgon, inget är riktigt som det ska och jag fick visst inte till det på någon front. Det är nästan så batmanmasken får åka på, men vid närmare eftertanke är det kanke ingen vidare idé. Vi får se om jag får rätsida på resten av dagen. Mot Barberarn!


garbo






Imorgon tänkte jag springa förbi Vaxkupan en snabbis och spendera några korvören på lite vykort till vår fotovägg. Greta är ju lite av en favorit, hoppas det har fler kort på henne. Tjingeling.

Redken







Vart tar dagarna vägen? Det är redan torsdag imorgon så snart är min första praktikvecka slut, herregud. Jag får så mycket värdefulla råd av alla frisörer på salongen och det är så roligt att jag får lära mig nya saker! Idag gav Nicke mig en redig undervisning i Redkens produktserier och det är en himla massa produkter vill jag lova! Jag tog med mig ett produktblad hem så nu sitter jag och pluggar på dem lite.

Blue



Dessa fina snickisar har hängt oanvända ett tag, sist jag använde dem var faktiskt i grekland i somras men snart så. Jag måste bara fnurla lite på vad jag ska bära dem med för att undvika faktumet att jag ser ut som ett förskolebarn i dem. Tjingeling.

0911/2010









Visst ser jag sådär sprudlande glad ut!? Jag försvarar mig med att jag hade varit vaken i 22 timmar då denna bild togs. Dag nummer två på praktiken är avklarad, tiden verkligen rusar iväg och jag har redan lärt mig så mycket nya saker. Imorgon har jag kund så det ska bli roligt att få feedback på de jobben. Lite nervöst men mest roligt. Förresten, är det någon av er som vill, får ni gärna komma till mig på Barberarn under de närmaste tre veckorna. Klippning är kostnadsfritt och vid färgbehandlingar betalar man endast för materialet. Kom kom kom!

Drew



Jag har velat färga in en utväxt ett tag nu ,men har inte riktigt funnit någon som har förståt hur jag menat så därför var det ju ytterst roligt när jag läste vad Emma Elwin skrivit här.  Jag borde kanske ragga upp någon som vill göra detta på mig. Drew is fab! Ciao.


Black//White






För tillfället har jag snöat in lite på Kombon svart/vitt. Stilrent och snyggt men kan ändå vara lite knasigt. Denna bild tog jag på Emmaus när jag jobbade där, visst ser det härligt ut med alla smycken. Jag ska nog försöka knåpa ihop någon svart/vit maffig accessoar av något slag.
Idag var det föresten första dagen på min praktik som jag har på Barberan i Norrköping och det känns hur bra som helst. Gudars vilka begåvade människor jag har varit omgiven av idag! Jag älskar begåvade människor! Nepp, nu ska jag kila iväg och träna. Tjing.

evening


Godkväll på er, jag är precis hemkommen från en härlig men intensiv helg i stockholm. Nu ska jag packa i ordning och förbereda inför morgondagen då min praktiktid börjar. Det ska bli himla roligt och spännande, jag är lite pirrig och nervös men det ska nog ge med sig. Tjingtjong.

sthlm.


Nu drar jag till stockholm med den här snyggingen. Tjingeling.

Green



Smaragdgrönt är väl en underbar färg.

Jisses vilken dag jag hade igår. Klipp och sling på morgonen, en damklippning vid lunch och så en avfärgning+infärgning på eftermiddagen. De låter kanske inte så meckigt men när det är tio andra elever som också har kund och en stackars lärare som ska springa emellan och checka med alla då blir det väntetider som lätt leder till stress. Jag höll mig dock till mina tider med undantag för min damklippning som drog över 10 minuter. Kvällen avslutades sedan med hockeymatch som "hockeyfru Vera" bjöd mig på. Tjingeling.

grease lightning



    

Idag har vi haft design hela dagen md uppgiften att skapa en "kändis look" med tillhörande inläggning. Jag fick Sandy i Grease och jag tycker nog resultatet blev rätt bra. Det hela hade ju dock varit härligare med ett par svart tights, ett båtringat linne, skinnjacka och ett par röda pumps. Eller hur!? Hon är snygg den där Sandy.






Eyecandy



Jag skulle inte ha något emot att vakna upp imorgon och se ut som Sienna Miller gör i Factory girl. Tusan vilken brud(ar) (Edie Sedwick går ju inte heller av för hackor)!

rokoko





Jag har snöat in lite på smycken här, men det är ju också något jag tycker mycket om så det är väl egentligen inte så konstigt. Något som däremot kan verka en aning konstigt är att jag är rätt kass på att bära dem men det får det bli ändring på. Jag tycker liksom mest om att samla på dem- lite som en skata som älskar allt som glittrar.

Back to basic


Dessa har hängt oanvända allt för länge- imorgon åker de på!

golden envelope





Mötet idag angående visningen gick hur bra som helst, dock kommer hela evenemanget bli en aning större än vad jag tidigare trott, men vad gör det!? Väldigt trevliga och kreativa lärare som det ska bli himla kul att jobba med. Förresten fann jag idag mitt favorit halsband som varit på vift ett tag, ett litet gyllene kuvert. Tjing.

RSS 2.0