The sixties


Imorgon ska jag på ett möte med en skara elever och lärarare från mode & designlinjen i Linköping. Eleverna har haft ett "remake"-projekt som ska avslutas med en visning som jag, tillsammans med tre klasskamrater har fått nöjet att styla. Eleverna har fått tillgång till ett lager med 60-tals kläder som de sytt om och fixa med så alltsammans är lite retroinspirerat. Nu ska jag spendera mina sista vakna timmar med att fixa till min inspirationsmapp som ska med och jag börjar självfallet med Twiggy!

roll



Bad hairday?

3010/2010



Gick loss med saxen imorse då jag inte fann något att ta på mig och det blev faktiskt rätt bra. Lördagskvällen ska spenderas med middag hos min kära familj. Det är fint det.Tjing.

YOU







När jag för någon månad sen var assistent på Sveriges frisörföretagares gala träffade jag denne charmige man, Steve Terry. Jag har träffat honom tidigare då han jobbade på Toni & guy där jag var och provjobbade för en traineeplats för några år sedan. Hade jag haft mer pondus under den tiden hade jag helt klart hoppat på den cirkusen, men det är lätt att vara efterklok. Steve är i allafall enormt duktig och otroligt ödmjuk. Han har nyligen öppnat en egen salong under namnet You och i måndags höll de, ihop med Schwartzkopf, en visning som var välbesökt. Bor ni i Stockholm skulle jag illa kvickt bege mig dit nästa gång det var dags att fixa kalufsen. You ligger på Birger jarlsgatan 37. Tjingeling.

Minimarket

 


Tjusiga men ack så smärtsamt att bära. När jag köpte dessa skor var Minimarket fortfarande färskingar när det gällde skor, men de senare varianterna har fått bättre passform. Men men ska man vara fin får man lida pin. Tjingtjong.




Vogue nippon


pic: fashiongonerogue
Vacker mö. Jag har snöat in på leopard igen så imorgon åker nog mina leoskor från minimarket på, det var nämligen rätt längesen jag bar dem. Tjingeling.

Monique Paris



Denna gamla goding höll mig varm idag.


Rightcut





Det här mina vänner, det är min fina kund Matilda. Hon kom med en utvuxen page och gick från salongen nyfärgad och med en sidecut som mynnade ut i längre längder. Hon var himla nöjd och det är jag med. Gudars vad det här är roligt. Dessutom hade vi Carro som lärare idag, hon är grymt duktig och inspirerar verkligen mig. Allt känns så rätt och jag älskart!

shadow


 

Vi har så fullspäckade dagar att jag är yr när jag kommer hem. Idag har vi gått igenom olika skuggtekniker och nedrans vad det är mycket att tänka på, men ack så roligt. Imorgon har vi kundpass och min gulliga kund Matilda vill ha förändring så vi får se vad jag hittar på. Tjingeling.

Make


Idag var Henrik från Make up store hos oss och kickade igång vår make-kurs. Gudars vad roligt det är. Jag bär sällan mycket smink men det handlar nog mer om okunskap än att jag inte tycker om det. Men nu ska det bli andra bullar. Även om vår kurs bara är en vecka så ska jag suga ur allt vad denna underbara Henrik har att erbjuda. Dessutom finns det ju en uppsjö av makebloggar. Vicky och Johanna är grymma, kika in hos dem så får ni se.

lips





Söndagsterapi. Lovely.

clear






New hair.

IDA


pic.

Visst är väl denna spetsskapelse från Ida Sjöstedt helt fantastisk! Jag hade mer än gärna bytt ut den mot min grå kofta jag ska bära idag. Men vad tusan, man kan ju inte få allt. Nu ska jag rusa till skolan. Tjingeling.

RED

Hujedamej, vilken dag. Idag vaknade jag inte riktigt med humöret på topp, vilket är ytters ovanligt för att vara jag. Men efter min första gulliga kund, Sebastian 12 år, fann jag mig själv igen. Han gjorde verkligen min dag!  Resten av dagen har varit smärtfri förutom att jag vill ha fler kortklippta män till salongen så jag får öva sax på kam. Kom kom kom! 



En något vrickad bild, men jag gillar den. (Sen ville jag ju självklart bjuda er på en visuell härlig puss!)

9,13/8,3/10,31







Idag har Petra, vår färgtekniker från Loreal varit hos oss på skolan och presenterat deras höst/vinter kollektion för 2010/2011. Jag och Nils färgade håret på min fina syster Simone och använde oss av en teknik som kallas för diamanten. Det vart ett lyxigt blont resultat med beiga och guldiga reflexer som passar Simone ypperligt. Petra är så otroligt duktig och man lär sig så mycket av henne!

Leogirl







Bättre sent än aldrig. Pjuh, vilken dag jag haft med kunder från morgon till kväll men jag älskar när det är mycket att göra. Imorgon kommer vår underbara färgtekniker Petra till skolan tjoho!

bow





Klockan är strax efter 12.00 och jag hunnit med en sväng till skolan för att skriva prov och är nu hemma igen, Jisses! Alldeles strax ska jag springa iväg och klippa en fin liten dam och sedan rusa till gymmet. Vi får se vad resten av dagen har att erbjuda. En ring av rosett bär jag dagen till ära. Tjing!


the fall is here




Plugg plugg plugg och så lite promenixande, det är fint det.


171010


Simone blev så lockig och fin efter min något brutala upprullning. Nu ska jag istället sätta tänderna i mammas hår. Visst är det väl härligt med hår!?

curls



Fick en  kvällsimpuls och rullade upp min systers hår på spolar. Jag har tvingat att sova med dem, så vi får se hur resultatet blir imorgon. Spännande. 

Happy birthday!

Det har varit en rätt späckad dag för mig och som avslutats med bautakalas för mina fina syskon som fyller fjortis idag. Nu känns det lite som om luften har gått ur mig men jag måste ändå dyka ner i långhårsteori som jag har tenta i på måndag.


Simone fick en fin systemkamera i present och jag har fått posera så dant att jag är helt slut. Tjingeling.

hattfnatt



Jag har varit fasligt sugen på denna hatt men av någon anledning har jag bara prövat den typ 10 gånger utan att köpa den. Troligtvis för att jag känner mig lite smått utklädd i den. Men imorgon borde jag kanske slå till för det är ju en väldigt fin hösthatt.

Dixie och Betty








 
Våra dockor från designprojektet. Fin fint.


Dixie och Betty!

YSL



Jag går alldelles för sällan på bio och det beror mestadels på att jag är så otroligt rastlös. Jag kan bara inte sitta still för länge. Men inom en snar framtid ska jag nog banne mig ta mig till en biograf. Jag vill nämligen hemskt gärna se dokumentärfilmen om Yves Saint Laurent och hans partner Pierre Bergé. Tänk vad mycket härligheter den filmen har att erbjuda en sån som mig!

20´s







Vi har haft vår designredovisning idag och sablar vad vi var bra! Vi bjöd på en liten show a la 20-tal med tillhörande kostym och rekvisita och det var så himla roligt. Jag älskar dessa uppgifter, jag skulle gärna vilja anordna en liten visning men det finns tyvärr inte utrymme för det i vårt schema. Men tusan vad jag har skrattat idag. Tjillevippen!



Oscar, i love you

            
Jag har länge varit sugen på ett par örhängen i strass, men jag har inte hittat några som är tillräckligt pompösa och maffiga. Helst av allt skulle jag vilja ha dessa, men de är från Oscar de la renta och går loss på sisådär 5000 spänn. Det är lite mer än vad min krimskramsbudget pallar med. Tyvärr. Tjingeling!


Brown bag









Jag hittade denna väska på vinden förra veckan och den fick genast flytta in i garderoben igen. Jag gillar att den är lite hårig och dan, men också att den är tillräckligt stor så jag kan proppa den full med alla mina nödvändigheter.

101210


Halloj, jag ska snart kila iväg och klippa en fin liten tant, för att sedan ta mitt pick och pack ut till mamma för att putsa till min lillebror lite. Sen får vi helt enkelt se vad denna dag mer har att erbjuda. Tjing!

Pink dreams

 

Jag bjöd hem Nils till mig ikväll för lite FF (Fashionistas Fika) och han hade med sig dessa utsökta muffins. Vi har tjattrat och kikat lite i senaste Elle som kom med posten idag. Det är så härligt när den kommer, måndagskvällen blev ju genast så mycket lyxigare. Tjing!

Halsgarnityr


Den här stiliga ormen brukar vanligtvis sitta runt min midja för att hålla byxor och dylikt på plats. Men idag fick han istället pryda min hals.


Daisy






Det här mina vänner, det är Daisy och henne har jag gett all min uppmärksamhet idag. På onsdag är det nämligen dags för vår design-redovisning och då måste allt vara prima. Daisy ska dock bara visa upp vårt inrullningsmönster så hon kommer tyvärr inte bli mer chick än såhär. Hennes vän Dixie kommer däremot vara desto glammigare.

gold/silver/chains










Det här har jag suttit och knåpat med denna söndagskväll. Jag fick några kedjor över efter att jag gjort detta och tänkte att det var dags att göra något, det funkar liksom lite som terapi för mig. Tjingeling.

oct





Promenix med Nils var lika trevligt som vanligt, vikan tjattra. Vi borde kanske ha tjattrat lite mer om vårt designprojekt men jag tror det blir finnemang ändå! 


Autumn



Tjo! Denna skapelse hittade jag hos min mamma i somras och den fick då följa med mig hem. Den har ropat efter mig varje gång jag öppnat garderoben, men jag har ignorerat dess skall. Tills idag! Idag fick capen nämligen följa med mig ut på höstpromenad!
 

Chanel SS/2011









Hörrni, visst är väl Chanels ss 2011 maffig men ändå sobert graciös. På visningen var det så fina kontraster mellan svarta fjädrar, chiffong och det strama håret.Tusan vad trevligt det hade varit att ta en kopp kaffe med herr Lagerfeld denna regniga torsdag, det finns så mycket jag skulle vilja fråga den mannen om! (Exempelvis vilket puder han använder till sitt hår!)

The crying light

Jag började denna morgon med att kika på en intervju med Antony Hegarty på nyhetsmorgon och blev helt såld. Gud vilken fin och ödmjuk människa! Så nu har Antony and the Johnsons, spelats hela morgonen. Älskart!




Black//





Titta vilken härlighet jag sprang på när Nils och jag var på en liten second-runda i lördags. Det är små transparenta delar runt midjan och spets kring armar. Lite för mycket av det goda kanske, men jag gillart!

i´m a cowboy



Igår var jag och min boyfriend i Linköping en sväng för att checka jackor och min uppgift var att agera smakråd. Det lyckades jag väldigt bra med, faktiskt så bra att jag belönade mig själv med ett par nya pjucks.
Det ni!



Smaragd

Pjuh, efter två dagar med mycket effektivt uppsatsskrivande är vi färdiga med vårt arbete och det känns otoligt skönt! Jag har bokat upp veckans resterande dagar rätt hårt, men det ska jag nog fixa.  Jag tycker ju om när det är fullspäckat schema!

Jag ska börja med att leta efter något smaragdliknande ting som jag kan göra ett par örhängen av. Vill nämligen ha ett par att matcha min favoritring med. Tjing! 





Love is in the air



Lite KÄRLEK på en söndag är väl alla värda!

Dance, dance, dance








OH, jag hade så roligt i går
. Kvällen började hos mig med vineri och mycket trevligt sällskap. Sen begav vi oss ner till Otten där vi dansade loss. Idag är mina fötter sargade och min kropp värker, men det var det värt!

hair






pic. Nils

Lite bilder från i torsdags när Nils, Jag och Vera var i skolan och färgade, och klippte lite hår. Nils fick en fin sidecut och lite beiga slingor.  (Jag tvingar alla mina kunder att raka av sig håret) och Veris blev av med utväxten. Själv väntar jag tills jag hittat den perfekta råttfärgen.

in my ear



Vet ni vad jag har varit sugen på ett bra tag? Ta hål i örat! Jag har ju redan hål men skulle vilja ha ett till, högt upp på örat.  Lite fjösigt av mig att inte ha fixat det men jag funderar på att göra det imorgon. Vi får se. Sådär fulsnyggt är det iallafall och jag älskart!

RSS 2.0